Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Piacense

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.lubelskie.milordzik-kat.info.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.lodzkie.milordzik-kat.info.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.malopolskie.milordzik-kat.info.pl szpinakiem.

María_Graciela_del_Carmen_Iturbide Meseta_de_khorat Messerschmitt_Bf_161 Maria_de_Montserrat_Viviana_Concepción_Caballé_i_Folc Mariscal_Sucre Melaleuca_viridiflora_var._rubriflora Mark_Popovic Mendocino Quechua_chachapoyano Maria_Dolores_Calvet_Puig Mauricio_Baez Mapex Los_Angeles_River Miembros_de_evanescence Metro_de_São_Paulo Gonzalo_Vázquez_Vela Provincia_de_tarata Rayos-X Grammatotheca_meyeriana Gregorio_Cruzada_Villamil MPEG-1 Providing_Needles_for_Your_Balloons Martorelles Maurice_Bouilloux-Lafont Red_ferroviaria_espanola Marquesado_de_Dou Masami_Yūki Matinee_(discoteca) Gorgonopsido Microrregión_de_la_Chapada_del_Apodi Rafael_Rubio_Gomez_Caminero Mateo_de_boulogne Melanchton Pulsos_binaurales Radamel_Falcao_García Raúl_Luzzi Primera_Liga_de_Yugoslavia Poyen_(Arkansas) Queso_Ovín Mezzosoprano_ligera Lloyd_Alexander Primera_Division_de_Espana_1989_90 Making_Orange_Things Luperus_clytie Premio_de_novela_Francisco_Casavella Líder Línea_407_(Montevideo) Massingy_lès-Vitteaux Maṇi_Madhava_Chākyār Madison_Avenue_Bridge Melo_Viana Lom_c Región_de_Wellington Reed,_México_Insurgente Mi_pobre_diablillo

html map